Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa:
1.Susu Kambing tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein
Protein) = penyebab utama alahan
2.Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi
berbanding dalam susu lembu
3.Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu
lembu
4.Proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja
berbanding susu lembu yang memerlukan lebih 2 jam
5.Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang
asidik
6.Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu
lembu:-
2.1 kali ganda Protein, 2.2 kali ganda Kalsium,2.0 kali ganda Zat Besi 2.0 ,2.1 kali ganda Potasium,3.8 kali ganda Vitamin A ,2.0 kali ganda Garam Galian,Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu
Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing?
Merawat Kencing Manis,Sakit Jantung dan Darah Tinggi,Gastrik,Asma
(Lelah),Acute Anemia,Tulang Belakang Reput,Angin Ahmar,Insomnia,Kebas Kaki dan
Tangan, Migrain,Semput,Masalah Keletihan, Masalah Kulit,Masalah Ketika Mengandung dan Kelahiran,Masalah Susah Buang Air,Besar dan Buasir.
Khasiat Collagen:
1. Mengurangkan kedutan.
2. Membantu mengekalkan kecantikan dan awet muda.
3. Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit.
4. Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan.
”lebih kandungan dengan harga yang lebih rendah, kualiti setanding jenama terkenal”
1. Mengurangkan kedutan.
2. Membantu mengekalkan kecantikan dan awet muda.
3. Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit.
4. Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan.
”lebih kandungan dengan harga yang lebih rendah, kualiti setanding jenama terkenal”
Susu kambing ternyata banyak sekali manfaat dan khasiatnya.
ReplyDeletecemane nak jadik agent?
ReplyDelete